Belastningen på kroppen ökar vid hemmakontoren!

Belastningen på kroppen ökar vid hemmakontoren

Många vittnar om den ökade stressen och belastningen av att arbeta hemma. Och detta kommer ju som bekant att fortsätta. Några stortrivs hemma och några tycker mindre om det. Det blir väldigt tydligt hur viktig ergonomin är med bra stolar, ståbord, stora skärma och liknande. Vikten av samspelet med arbetskamrater kan i många fall vara en del i att känna sig som en del av något större.

Tufft att arbeta hemma.

En hel del av våra patienter idag vittnar om att belastningen ökar på kroppen när de inte har tillgång till de vanliga rutinerna med ergonomiska redskap och samkväm med kollegor. Många blir sittande längre och längre stunder vid köksbordet eller halvsittandes i soffa och säng. Micropauserna uteblir. Belastningen på kroppen ökar vid hemmakontoren. Detta sätter otroligt stor onödig belastning på leder, och muskler kring nacke och axlar/ skuldror och armar.

Sedan tidigare vet vi faran med att sitta stilla i samma position alltför långa stunder och att det drabbar främst nacke, bröstrygg, axlar och armar. Vanliga problem som stelhet i nacke och axlar med lite huvudvärk då och då kan under ganska kort tid bli så handikappande att hen inte kan arbeta. Smärtan eller belastningen blir övermäktig.

Det finns lösningar!

Med ganska enkla medel och en del goda rutiner går det med enkelhet att avlasta sin egna kropp. Korta pauser hemma som att köra igång en tvättmaskin, byta arbetsplats i hemmet, lunchpromenad, stå upp och jobba (använd strykbrädat) osv skapar över tid en hel del nyttiga rörelser under dagen. Över tid är dessa små förändring livsviktiga.

Vi hjälper dig när du har ont.

Naprapaten hjälper till med att säkerställa en god rörelser i berörda leder vilket avlastar belastning på känsliga strukturer kring nacke och axlar. Samtidigt ökar cirkulationen i musklerna och du blir på så vis starkare och klarar mera belastning. Symtom som smärta och stelhet, domningar och andra besvär försvinner. Detta leder till att du blir piggare och kanske orkar med en extra promenad eller motion med alla hälsofördelar som det innebär. Det blir bra!

Klinikerna i Sickla och Västberga håller fortsatt öppet!

Det känns lite svalare i luften nu det brukar betyda att hösten är på ingång. Båda våra kliniker har varit öppna hela sommaren och så fortsätter vi.

Min Naprapatklinik följer Folkhälsomyndighetens rådgivning fortsatt. Det här kan du som privatperson göra för att hjälpa till att minska smittspridningen.  När du kommer till oss kan du känna dig säker på att alla vis om arbetar är fullt friska. Vi städar och spritar både händer och prylar hela tiden.

Vi hjälper dig när du har ont. Boka din tid online idag!